Vijesti

Balerine najavile proslavu dvadesetog rođendana Baletnog studia Jastrebarsko

17.04.2019. Balerine Baletnog studia Jastrebarsko na Međunarodnom plesnom natjecanju Dance Fest Poreč osvojile su dva prva i dva druga mjesta, a voditeljica Svetlana Lukić ujedno je od stručnog žirija nagrađena za pedagoški rad. Članice Baletnog studia Jastrebarsko kontinuirano postižu sjajne rezultate, a ove godine slave i 20 godina od kada je prva generacija jaskanskih djevojčica zakoračila u svijet baletne umjetnosti. Povodom toga, u gradskoj vijećnici održan je prijem prilikom kojeg je gradonačelnik Zvonimir Novosel, uz čestitke balerinama i njihovoj voditeljici, istaknuo kako ga uspjesi Baletnog studia Jastrebarsko čine posebno ponosnim.

Podsjetimo, na plesnom natjecanju Dance Fes Poreč, koje je nastalo kao rezultat dugogodišnje suradnje plesača USB Poreč i organizacije Dance Fest Novi Sad, nastupilo je preko 2 tisuće plesača iz šest država: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovačke i Austrije, a među njima i članice Baletnog studia Jastrebarsko sa 5 koreografija u kategorijama Classical Ballet, National/Etno i Contemporary Modern. U kategoriji Balet jaskanske su balerine osvojile dva prva i jedno drugo mjesto, a u kategoriji National/Etno drugo mjesto. Mlada i talentirana balerina, Antonia Juraj, nastupila je u jakoj konkurenciji od 15 djevojaka te uspjela osvojiti 9. mjesto, i to po prvi put sa svojom koreografijom All of me. Ujedno, voditeljica Baletnog studija Jastrebarsko, Svetlana Lukić, ovom je prilikom, od stručnog žirija, nagrađena specijalnom nagradom za pedagoški rad. "Povodom dvadesete obljetnice Baletnog studija Jastrebarsko slobodno mogu reći da je ovo priznanje došlo baš u pravom trenutku. Koristim priliku da čestitam mojim curama na sjajnim rezultatima, ali i da se zahvalim Gradonačelniku Zvonimir Novoselu i Gradu Jastrebarskom što nas uvijek vjerno prati i podržava u našem radu"poručila je gđa. Lukić.

Naime, prije 20 godina prve jaskanske balerine obule su plesne papučice, odjenule pačku, zaplesale uz klasičnu glazbu te upoznale svjetla pozornice i osjetile aplauz publike. Dva desetljeća kasnije, Baletni studio Jastrebarsko u svojoj arhivi čuva nekoliko desetaka priznanja, pehara, certifikata i nagrada. Sve to povod je to da se takav uspjeh i okrugla obljetnica djelovanja adekvatno obilježe. Centar za kulturu Jastrebarsko, koji je plesni dom jaskanskih balerina, početkom idućeg mjeseca, točnije 4. svibnja, organizirat će izložbu fotografija i video projekciju s najljepšim trenucima i doživljajima nekoliko stotina djevojčica koje su proteklih godina bile, ili su još uvijek, sastavni dio jaskanskog baletnog ansambla. Tom će prilikom svečano biti otvorena i vitrina u kojoj će, na jednom mjestu, biti izložena sva priznanja koja je Baletni studio proteklih godina, s brojnih natjecanja i gostovanja, donio u Jastrebarsko.

Nakon obljetničkog programa u Centru za kulturu, članice Baletnog studia će se uputiti u park Erdödy gdje će na Sajmu cvijeća "Cvjetna Jaska" u 19 sati izvesti prigodan program koji će objediniti plesne baletne vještine te cvjetnu ljepotu i razigranost. Treba naglasiti kako je ove godine jaskanski sajam cvijeća posvećen upravo baletnoj umjetnosti odnosno Baletnom studiju Jastrebarsko, koji je zahvaljujući njegovoj voditeljici Svetlani Lukić, postao poznat i prepoznatljiv i na nacionalnoj razini. Sve to povod je da i Sajam cvijeća "Cvjetna Jaska" bude obilježen upravo ovom tematikom. Mnoge će zasigurno ugodno iznenaditi baletne siluete okićene cvijećem koje će ukrašavati naš grad u tjednu uoči Sajma cvijeća koji će se održati 4. i 5. svibnja. 

Spomenimo da će se ove godine uz Sajam cvijeća održati i 1. Obrtnički sajam Jastrebarsko, pa će ove udružene manifestacije koje organiziraju Centar za kulturu Jastrebarsko, Udruženje obrtnika Jastrebarsko, gradska Turistička zajednica i agencija Hram, uz potporu Grada Jastrebarskog, zasigurno ponuditi mnoštvo sadržaja koji će privući naše sugrađane, a sve s ciljem da se s godinama stvori i afirmira manifestacija koja će ozbiljno objediniti gospodarstvo, poduzetništvo, kulturu i zabavu.

Video prilog pogledajte ovdje. 

Gradonačelnik

WebGis Business Zone Jalševac

Your bussines friendly town

Vodič za investitore

Vrijeme danas

 • 0°C
 • Vjetar: 0 km/h
 • Vlažnost: 0 %

Kontakt centar

 • GRAD JASTREBARSKO
 • A. Strossmayerov Trg 13
 •     10450 Jastrebarsko
 • T. 01 6281 110
 • E. info@jastrebarsko.hr
captcha Nečitko? Promijenite tekst.

Lokacija i karta grada

 • UDALJENOST OD
  VEĆIH GRADOVA
 • Zagreb: 36 km
 • Ljubljana: 133 km
 • Graz: 193 km
 • Rijeka: 132 km
 • Budimpešta: 372 km
 • Split: 344 km

Newsletter

TV kanal

 • Škola plivanja
  • 14.07.2019.
  • Škola plivanja
ostali video materijali

Pratite nas i na...

Grad prijatelj djece
Valid HTML 5! evolare group