Vijesti

Jaskanska „Ljetna igraonica“ obara rekorde!

10.07.2018. Ljetna igraonica ponovno je oborila rekord broja polaznika. Naime, više od 550 mališana ove je godine uključeno u 28 aktivnosti projekta koji je kao takav, već ranije postao zaštitni znak Jastrebarskog - grada prijatelja djece. Perjanicu „Ljetne igraonice“, Školu plivanja, pohađa čak 170 veselih klinaca i klinceza, a njih su danas posjetili zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, Krešimir Šamija, u društvu gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela i njegovih suradnika, te predsjednice Društva naša djeca Jastrebarsko, Nikoline Ribarić.

Grad Jastrebarsko nadaleko je poznat po projektu kojeg više nego uspješno provodi već 16. godinu zaredom, a broj polaznika koji je iz godine u godinu sve veći dokaz je njegove kvalitete, ali i da je isti obožavan od strane onih koji su budućnost grada, a to su naša djeca.

„Projekt iz godine u godinu raste i to je ono što mene kao gradonačelnika čini izuzetno ponosnim. Davno smo prepoznali kvalitetu projekta koji se svake godine nadograđuje i dodatno razvija prema potrebama i željama naše djece“, rekao je gradonačelnik Novosel te poručio: „Najvažnije je bilo postići povjerenje roditelja u svezi sigurnosti djece, a što smo i postigli upravo zahvaljujući stručnosti i marljivosti svih voditelja igraonica, na čemu im se ovim putem zahvaljujem. Sami broj polaznika dokaz je da mališani ovaj projekt naprosto obožavaju i zato ćemo i dalje nastojati podržavati ga, razvijati i provoditi na zadovoljstvo svih naših sugrađana, naročito onih najmlađih i njihovih roditelja“.

Škola plivanja na kojoj naši mališani uče ili usavršavaju plivačke tehnike ove godine također ima rekordan broj polaznika, njih čak 170 s područja grada Jastrebarskog, i po prvi puta s područja općine Klinča Sela: „Na svestrano zadovoljstvo ostvarena je suradnja između udruge Društvo naša djeca Jastrebarsko i općine Klinča Sela koja je ove godine odlučila sufinancirati projekt Škole plivanja i obuke neplivača za djecu polaznike OŠ Klinča Sela i dječjih vrtića „DIDI“ i „Leteći medvjedići“, rekla je Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko i dodala: „Izuzetno nam je drago što ove godine projekt Škole plivanja i obuke neplivača sufinancira Središnji državni ured za šport, kao i Zagrebačka županija, na čemu im se zahvaljujem!“.

U ime državne tajnice, Janice Kostelić, u posjet malim plivačima stigao je Njen zamjenik, dr.sc. Krešimir Šamija, a koji je ovom prilikom poručio: „Središnji državni ured za šport podržava sve dobre projekte i sufinanciranjem ovakvih projekata ostvaruje se jedan od naših primarnih ciljeva, a to je poticanje djece na bavljenje športom, odnosno omogućavanje što većem broju djece da se bave športom. Ove godine putem Natječaja za sufinanciranje športskih programa za sufinanciranje lokalnog športa i športskih natjecanja osigurali smo ukupno sedam milijuna kuna u državnom proračunu, a vjerujem kako ćemo u budućnosti uspjeti osigurati još više sredstava za lokalni šport kako bismo pomagali što više ovakvih kvalitetnih projekata. Okupiti toliko djece i poticati ih na bavljenje športom, a uz to im omogućiti druženje i igru te ih učiniti zadovoljnima i sretnima za svaku je pohvalu, a osmijeh na licu svakog djeteta vjerujem da je svima dovoljna nagrada za sav uloženi trud. Čestitam organizatorima koji već 16 godina uzastopno održavaju Ljetnu igraonicu i želim im da nastave i dalje s ovakvim uspješnim radom.“

 „Veliki broj ponuđenih aktivnosti na ovogodišnjoj „Ljetnoj igraonici“ pravo je veselje za brojne mališane. Iznimno su posjećene nove aktivnosti: „Bajkaonica, Fun-tatstic English te Škola penjanja na umjetnu stijenu, a ovogodišnji pravi hit je i Informatička radionica. Zahvaljujemo svim roditeljima i njihovoj djeci na povjerenju koje nam ukazuju uključivanjem djece u naše programe i projekte“, rekla je za kraj Nikolina Ribarić.

Više o ljetnoj igraonice saznajte ovdje.
Video prilog TVTrend pogledajte ovdje. 
Video ’’Što Jaska daje za djecu?’’ pogledajte 

Gradonačelnik

WebGis Business Zone Jalševac

Your bussines friendly town

Vodič za investitore

Vrijeme danas

 • 0°C
 • Vjetar: 0 km/h
 • Vlažnost: 0 %

Kontakt centar

 • GRAD JASTREBARSKO
 • A. Strossmayerov Trg 13
 •     10450 Jastrebarsko
 • T. 01 6281 110
 • E. info@jastrebarsko.hr
captcha Nečitko? Promijenite tekst.

Lokacija i karta grada

 • UDALJENOST OD
  VEĆIH GRADOVA
 • Zagreb: 36 km
 • Ljubljana: 133 km
 • Graz: 193 km
 • Rijeka: 132 km
 • Budimpešta: 372 km
 • Split: 344 km

Newsletter

TV kanal

 • 126. sjednica Skupštine DVD-a Cvetković
  • 04.03.2019.
  • 126. sjednica Skupštine DVD-a Cvetković
ostali video materijali

Pratite nas i na...

Grad prijatelj djece
Valid HTML 5! evolare group