Vijesti

Propala ucjena za 7,5 milijuna kuna, ali se i dalje želi domoći zemljišta u Mladini!

09.03.2018. Vodstvo NK Vinogradara je na svojoj konferenciji za novinare dalo jasnu potvrdu kako je podređeno privatnim interesima Ivana Rubinića s kojim i poistovjećuju Nogometni klub.

Ucjena da Grad Jastrebarsko plati 7,5 milijuna kuna za ulaganja Ivana Rubinića kao privatne osobe je propala kada je gradonačelnik Zvonimir Novosel o svemu obavijestio medije i javnost. Ivan Rubinić je povukao tužbu prema Gradu, ali se sada novom tužbom prema trgovačkom društvu Ceste Jastrebarsko d.o.o. pokušava domoći vlasništva nad zemljištem. Cijelo ovo vrijeme gospodin Rubinić niti jednom nije javno istupio, ali ga zato brani Nogometni klub Vinogradar i to ne u svojstvu svog glavnog sponzora već Ivana Rubinića kao privatne osobe.

Problem je nastao u trenutku kada je gospodin Rubinić htio da mu 7,5 milijuna kuna, koje on tvrdi da je uložio u izgradnju tribina, igrališta i svlačionica vrati Grad Jastrebarsko na njegov privatni račun – izjavio je gradonačelnik Zvonimir Novosel naglasivši kako Grad Jastrebarsko s gospodinom Ivanom Rubinićem nikad nije imao regulirane odnose bilo kakvim ugovorima kojima bi se definirala bilo kakva ulaganja u Mladini, već su ugovori o korištenju nekretnina zaključivani isključivo s NK Vinogradarom. NK Vinogradar može Ivanu Rubiniću darovati zahvalnicu, nazvati Klub njegovim imenom ili mu sagraditi kip na ulazu na nogometno igralište, ali mu ne mogu dati zemljište u Mladini ili 7,5 milijuna kuna iz gradske blagajne, poručio je Novosel.

Grad Jastrebarsko redovito svake godine financira rad Nogometnog kluba i uz to NK Vinogradar besplatno koristi gradsko zemljište što je regulirano Ugovorom, stoga se gradonačelnik osvrnuo i na poruke s konferencije za novinare NK Vinogradara u kojima su naglasili kako 200 tisuća kuna godišnje koliko dobiju, njima nije dovoljno ni da plate autobus. „Drago mi je da u njihovim izjavama vidim pomake. Prije nekoliko dana su tvrdili da Grad ne daje niti kunu NK Vinogradaru, a sad smo već na 200 tisuća kuna godišnje. Da budemo precizni, od 2008. godine zaključno sa 2018. godinom Grad Jastrebarsko je preko Sportske zajednice za NK Vinogradar izdvojio ukupno 3.024.353,00 kuna, što iznosi 20% - 25% od ukupnih sredstava namijenjenih sportskim udrugama za trening i natjecanje, odnosno 46% - 50% ukupnih sredstava namijenjenih za nogometne klubove s područja grada Jastrebarskog. S obzirom na to da na području grada Jastrebarskog djeluje 6 nogometnih i 6 malonogometnih klubova oštro osuđujem omalovažavanje tih značajnih sredstava - novaca građana Jastrebarskog. Svih građana, i onih u čijim obiteljima ima nogometaša i onih koji s nogometnom nemaju nikakve veze. Također, napomenut ću da ni nakon samovoljnog istupanja NK Vinogradara iz 2. lige u Jedinstvenu županijsku ligu nisu umanjene dotacije prema Klubu. Možda je gospodi Rubiniću i Pavlakoviću i navedenih 200.000,00 kuna smiješan novac, ali ja ne dozvoljavam da oni na ovaj način vrijeđaju Jaskance – istaknuo je gradonačelnik Novosel.

Grad Jastrebarsko i NK Vinogradar nisu ni u kakvom sporu, što je potvrđeno i na konferenciji za novinare NK Vinogradara. Postavlja se pitanje zašto onda NK Vinogradar saziva konferencije za novinare, a ne gospodin Rubinić koji u svojim tužbama isključivo traži privatni interes? To je bio i glavni razlog da gradonačelnik Novosel apelira na vodstvo nogometnog kluba da razluči interes kluba od privatnog interesa. Trenutna je situacija takva da NK Vinogradar od Grada ima pravo besplatnog korištenja zemljišta, a prema onome što su sami izjavili, s gospodinom Ivanom Rubinićem imaju potpisanih nekoliko ugovora i sporazuma temeljem kojih im on daje pravo  korištenja svega u što je on uložio i to na 99 godina. Nema Grad tu što donirati jer NK Vinogradaru je već godinama dana zemlja bez naknade i to će i ubuduće tako ostati. Zanimljivo je da su i Grad Jastrebarsko i Ivan Rubinić Klubu sve dali besplatno, ali se oni bune. Ili tu ima nešto što mi još ne znamo ili Klub ne gleda svoje već privatne interese“ – izjavio je gradonačelnik Novosel te naglasio kako ga veseli najava sudskog postupka, jer će to omogućiti da se ispita sva dokumentacija, da se na svjedočenje pozovu svi ljudi koji imaju veze s Klubom i u konačnici se otkrije što u cijelom ovom slučaju ne štima.

Gradonačelnik Novosel komentirao je i poziv koji mu je upućen sa zadnje konferencije za novinare NK Vinogradara: „Na konferenciji za novinare gospodin Petar Milić mi je uputio poziv da mu dođem na predavanje. Pitanje je gdje točno da dođem? Grad je uputio zahtjev i dobili smo službene obavijesti da na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nije zaposlena niti je doktorirala nijedna osoba s imenom Petar Milić, niti je Petar Milić zaposlen na pravnim fakultetima u Rijeci, Splitu i Osijeku. Pitali smo čak i pravne fakultete u Mostaru i Sarajevu, ali ni tamo nitko nije čuo za gospodina Petra Milića“. Zanimljivo je stoga u kojem svojstvu dotični gospodin medijima i javnosti daje pravna mišljenja i zaključke. Gospodin Milić se najprije predstavio kao „bivši odvjetnik“, a zatim kao „profesor doktor pravnih znanosti“, a u svojim nastupima ističe kako se „ne može razlučiti uloga Ivana Rubinića, to je kao zakon spojenih posuda“ te „ako pričam o NK Vinogradar kao da pričam o gospodinu Ivanu Rubiniću“. Smatramo upitnim da netko s takvim stavovima zastupa klub NK Vinogradar, a izjavu da je bez gospodina Rubinića neminovna likvidacija kluba smatramo neprofesionalnom, jer gospodin Milić bi čak i kao bivši odvjetnik trebao znati da o likvidaciji kluba odlučuje isključivo skupština Udruge.

NK Vinogradar i Grad Jastrebarsko nemaju nikakvih otvorenih pitanja i Grad Jastrebarsko će i dalje financijski podržavati NK Vinogradar i omogućiti mu korištenje gradskog zemljišta bez naknade, kao što je to uostalom i bilo svih ovih godina. Gradonačelnik Zvonimir Novosel ovim putem ponovno apelira na vodstvo NK Vinogradara da odnos između Ivana Rubinića i njegovog zahtjeva prema Gradu Jastrebarskom prepuste sudskom procesu, a da njima budu interesi kluba i sportski rezultat na prvom mjestu.

Gradonačelnik

WebGis Business Zone Jalševac

Your bussines friendly town

Vodič za investitore

Vrijeme danas

 • 5°C
 • Vedro
 • Vjetar: 0 km/h ZJZ
 • Vlažnost: 66 %

Kontakt centar

 • GRAD JASTREBARSKO
 • A. Strossmayerov Trg 13
 •     10450 Jastrebarsko
 • T. 01 6281 110
 • E. info@jastrebarsko.hr
captcha Nečitko? Promijenite tekst.

Lokacija i karta grada

 • UDALJENOST OD
  VEĆIH GRADOVA
 • Zagreb: 36 km
 • Ljubljana: 133 km
 • Graz: 193 km
 • Rijeka: 132 km
 • Budimpešta: 372 km
 • Split: 344 km

Newsletter

TV kanal

 • Posjet prvoj jaskanskoj bebi u 2019. godini
  • 23.01.2019.
  • Posjet prvoj jaskanskoj bebi u 2019. godini
ostali video materijali

Pratite nas i na...

Grad prijatelj djece
Valid HTML 5! evolare group