Premijera predstave "Tko je ukrao malu balerinu" 29. i 30. ožujka

16.03.2023.

Premijera predstave

Svega par dana nakon Svjetskog dana kazališta, u srijedu, 29.3. i četvrtak 30.3. (u 20 sati) Gradsko kazalište Jastrebarsko dat će svoj doprinos Thaliji – premijerno će izvesti svoju novu predstavu –Tko je ukrao Malu balerinu i tako najbolje proslaviti svoj 55. rođendan.

Tekst za najnoviju predstavu odraslog ansambla Gradskog kazališta Jastrebarsko napisao je Milan Fošner, a istu je režirao Mario Kovač,u suradnji s umjetničkom voditeljicom kazališta Mijom Matasić. Radi se o detektivskoj drami s elementima komedije i napetom trileru koji preuzima obrasce filmskog žanra i s njima se poigrava u kontekstu postratne Hrvatske. U središtu priče je suspendirani detektiv Ivica Vinković koji na prijelazu tisućljeća upada u paukovu mrežu intriga, krađe umjetnina i ubojstva.

U predstavi igraju Velimir Kokot (Ivica Vinković), Lucija Severinac (Katarina Sever – Keti), Petra Cvetić i Elizabeta Nemec (Božena), Miroslav Borojević (Miroslav Marković – Miki), Klara Blažek i Jelena Crnković (Vanda Majer), Leon Bastašić Ivan Puškar (Zdravko Dren / policajac), Igor Stanković (Mrga Dren), Damir Kuzmić (Dalibor), Dominik Sečen Ivan Vinšćak (Dragi / Slavičin muž) i Lea Đido Božak (Slavica).

Kostimografiju potpisuje Zdenka Novosel, a scenu su osmislili, izradili i ukrasili Miroslav BorojevićLeon BastašićLucija SeverinacMaja Sadiković i Mia Matasić. Glazbu za predstavu je birao Mario Kovač, svjetlo dizajnirao Ivica Batušić, a majstor fotografije je Ivan Borojević. Na mjestu šaptača su Ivana Kokot Radelja i Sonja Stanković, koja je i dizajnerica plakata. Cijelu mašineriju vodi Mia Matasić, umjetnička voditeljica jaskanskog kazališta.

Tko je ukrao Malu balerinu predstava je kojom se odrasli ansambl Gradskog kazališta Jastrebarsko vraća na pozornicu nakon korona krize i nije čudo da svi kazalištarci ali i javnost s velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem čekaju premijeru. Međutim, to nije sve što se u Gradskom kazalištu Jastrebarsko kuha. Najmlađi glumci i glumice također marljivo rade na svojoj novoj predstavi, a u pripremama je i ŽIS festival. Možemo zaključiti da je Gradsko kazalište Jastrebarsko u 55. godini aktivnije i poletnije nego ikad.

Novu predstavu Gradskog kazališta Jastrebarsko podržali su Ministarstvo kulture i medija Republike HrvatskeZagrebačka županijaGrad Jastrebarsko Zajednica kulturno umjetničkih udruga Grada Jastrebarsko.

Karte za predstavu moći će se po cijeni od 5 eura kupiti u caffe baru „Kino“ od srijede, 22. ožujka.

 
 
 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr