Charlie Chaplin vratio se u Jasku, i to na veliko platno

21.06.2022.

Charlie Chaplin vratio se u Jasku, i to na veliko platno

Brojni posjetitelji uživali su u subotu, 18. lipnja u kino projekciji na otvorenom, u prekrasnom ambijentu perivoja.

Nastavak je to projekta Open Air Cinema koji provodi Europska udruga filmskih festivala (EFFA), uz podršku Grada Jastrebarskog i Turističke zajednice našega grada.

Gledao se kultni film Charlie Chaplina „The Kid“ (Mališan). Kako bi mu vratila početni sjaj, Cineteca di Bologna je inicirala restuaraciju i digitalizaciju tog filma još 1998. godine, a od tada je kroz Chaplin projekt restaurirano i digitalizirano 60 Chaplinovih filmova, ali i 150 tisuća dokumenata i fotografija vezanih uz njegov život i nevjerojatan doprinos svjetskoj umjetnosti i kulturi.

„The Kid“  je prošle godine proslavio svoju 100. obljetnicu,  a sam Chaplin bio je rado viđen gost u našem kraju dvadesetih godina prošlog stoljeća. Kroz generacije se, naime, priča da je Chaplin volio dolaziti na Plešivicu, boraviti u Vili Horvat, opuštajući se uz čašu portugisca. O tome su uvodno govorili predsjednica EFFA – e Marijana Knezoci i Zdenko Vuković Cena.

Projekcije na otvorenom održane su već na Poljanicama i u vinariji Korak, a sljedeća je na redu Medena zemlja koja će biti prikazana 2. srpnja na Japetiću.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr