Jeleni i Tilček s tri medalje s Brača, a Noa Kelc državni prvak na dugim stazama

05.10.2022.

Jeleni i Tilček s tri medalje s Brača, a Noa Kelc državni prvak na dugim stazama

U organizaciji OK Maksimir održano je tradicionalno orijentacijsko natjecanje na otoku Braču, a boje Jastrebarskog zastupali su članovi Orijentacijskog kluba Jelen i član Sportskog kluba Tilček Team.

U tri dana natjecanja nastupilo je nešto manje od 350 natjecatelja iz 23 države, a održane su četiri utrke gdje su natjecatelji trčali i tražili kontrolne točke na području Vidove gore, Postire, Gažula i Dola.

Boje jaskanskih klubova zastupali su ispred OK Jelen Ivan Šeperić-Grdiša, Sabina Seražin Korper, Daniel Fabijanić, Dalibor Stankovski, Gabriel Šiljevinac, Noa Kelc, Jan Erben, Gabrijel Solenički, dok je za Tilček Team nastupio Dejan Juranić.

Jedna od utrka u sklopu cjelokupnog događaja je bila i utrka za Državno prvenstvo RH na duge staze, gdje je Noa Kelc iz OK Jelen postao državni prvak Republike Hrvatske na duge staze u kategoriji M16! Gabrijel Solenički je u istoj kategoriji M16 osvojio odlično 3. mjesto u RH, kao i Gabriel Šiljevinac u starijoj kategoriji M20.

Nakon 3 dana i 4 utrke proglašeni su pobjednici cjelokupnog natjecanja, a članovi OK Jelen osvojili su dvije medalje i sljedeća mjesta:
M16
Noa Kelc - 3. mjesto
Gabrijel Solenički - 6. mjesto
Jan Erben – 7. mjesto na srednjim i dugim stazama

M20
Gabriel Šiljevinac - 2. mjesto

M35
Daniel Fabijanić - 7. mjesto
Ivan Šeperić Grdiša - 8. mjesto
Dalibor Stankovski - 9. mjesto

Ž35
Sabina Seražin Korper – 9. mjesto na srednjim stazama

U kategoriji Open natjecao se je Dejan Juranić iz Tilček Team-a koji je iza dva natjecatelja iz Mađarske i jednog natjecatelja iz Slovenije kao najviše rangirani hrvatski natjecatelj u navedenoj kategoriji osvojio u ukupnom zbroju odlično 4. mjesto.

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr