Ovog vikenda cijela Plešivica miriše na jagode i pjenušce

25.05.2023.

Ovog vikenda cijela Plešivica miriše na jagode i pjenušce

Pred nama je sunčani vikend kao stvoren za uživanje na otvorenom. Najbolja lokacija za to je Plešivica gdje se 27. i 28. svibnja održava Festival pjenušaca i jagoda.

Kod čak 12 vinara, sudionika Festivala moći ćete kušati ponajbolje pjenušce i uvjeriti se kako je upravo Plešivica vodeća hrvatska regija u proizvodnji pjenušaca. Uz promo cijenu čaše pjenušca uživat ćete u domaćim jagodama članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“.

Domaćini, plešivički vinari, dočekat će vas u svojim dvorištima i podrumima, spremni podijeliti sa svima vama rezultate cjelogodišnjeg rada. Uživat ćete u pjenušcima koje stvaraju vinarije Dobra berba, Gregorić, Griffin Ivančić, Ivan Ivančić, Jagunić, Kolarić Coletti, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember, Tomac & Bajda i Vinogradarska kuća Braje, a po prvi puta organiziran je i obilazak nasada jagoda lokalnog proizvođača OPG-a Damir Gregorić. Bogatu ponudu pjenušaca i posebne pakete za posjetitelje Festivala nudi i Hotel Princess.

No, vinarije nude i puno više za one koji su željni kušati i nešto drugačije, ali i zabaviti se u ugodnom ambijentu. Uz raznovrsnu ponudu hrane u kojoj i u slanim i u slatkim kombinacijama dominira proljetna kraljica – jagoda, kušat ćete i jedinstvene pjenušce, uživati u glazbi i šetnji vinogradom, a sve to u vremenu od 11 do 22 sata. No, zabava ni tu ne prestaje jer će se i ugostiteljski objekti u gradu pobrinuti za dobar provod nakon samog Festivala.

Cjelokupan program

Mislili smo i na one koji će uživati i u kojoj čašici više pa je organiziran i prijevoz oldtimerima s polaznom točkom u perivoju dvorca Erdödy. Vozni red 

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Jana, a organizator Turistička zajednica grada Jastrebarskog, uz podršku Grada Jastrebarskog.

 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr