U Jaski počinje s radom internistička ordinacija

18.01.2022.

U Jaski počinje s radom internistička ordinacija

Grad Jastrebarsko nastavlja sufinancirati rad triju ambulanti unutar Doma zdravlja, a uz ortopedsku i kiruršku te otorinolaringološku ordinaciju, od ove godine to je i internistička ordinacija. Ona bi s radom trebala krenuti u veljači.

U podizanje standarda sufinanciranjem rada navedenih ambulanti Grad će uložiti 80 tisuća kuna, iako je zdravstvena zaštita u nadležnosti Zagrebačke županije. „Zauzvrat“ Grad traži bolju uslugu za svoje građane te zadovoljavajuće funkcioniranje primarne zdravstvene zaštite.

Iako Grad još od 2014. godine sufinancira rad ortopedske, kirurške i otorinolaringološke ordinacije, učestalo zaprimamo primjedbe naših građana koji nisu zadovoljni uslugom zdravstvene skrbi. To mora riješiti Zagrebačka županija što smo u nekoliko navrata i tražili od župana, a mi činimo sve što možemo da poboljšamo zdravstvenu uslugu u našem gradu. Nadam se da će i nadležni u Županiji shvatiti da je to njihova zadaća, istaknuo je gradonačelnik Novosel.

Podsjetimo, u travnju prošle godine gradonačelnik je uputio otvoreno pismo županu kojim mu prenosi nezadovoljstvo građana i traži odgovarajuće mjere za bolje funkcioniranje primarne zdravstvene zaštite. Pomaci do danas nisu vidljivi.

Nadalje, slijedom upita gradske vijećnice Željke Božić na prošloj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik je uputio i dopis županijskom Zavodu za javno zdravstvo od kojeg traži uvođenje punkta za PCR testiranje u Jastrebarskom.

Grad stoji na raspolaganju za svu organizacijsku pomoć i podršku, no kvalitetna zdravstvena skrb među glavnim je boljkama u našoj Županiji. Zdravstveni sustav u jaskanskoj ambulanti najvećim dijelom počiva na vrijednim djelatnicima koji snose najveći teret, osobito u vrijeme pandemije u kojem se nalazimo. Njima treba od srca zahvaliti, dodaje gradonačelnik.  

 

 

 

 

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr