Izvješća Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog

5.5.2021. Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog

„Prema podacima epidemiološke službe, u mjesecu travnju ukupno su evidentirane 404 osobe oboljele od koronavirusa. Puno lošija epidemiološka situacija uvjetovana značajnim porastom oboljelih s obzirom na prva tri mjeseca 2021. godine potvrđuje činjenicu da je koronavirus itekako prisutan među ljudima. Veliki broj kontakata i oboljelih osoba pojavio se i u našim školama. Stoga smo na preporuku epidemiologa, kao i liječnice školske medicine bili primorani donijeti odluku za održavanje nastave na daljinu, koja traje do 9. svibnja 2021. godine, Vjerujemo kako će se epidemiološko stanje popraviti te da će se od idućeg tjedna nastava odvijati normalno, tj. da će učenici opet moći normalno pohađati redovnu nastavnu. Usput objavljujemo podatak da je na području Grada Jastrebarskog, od 1. siječnja zaključno sa 30. travnjem ove godine preminulo više od stotinu osoba, a od čega njih 14 od posljedica koronavirusa. S obzirom kako je očito da su posljedice oboljelih od koronavirusa različite, a za velik broj ljudi i opasne po život, pozivamo sve sugrađane da se odgovorno ponašaju u cilju vlastite sigurnosti te sigurnosti svakoga od nas, ali i poboljšanja epidemiološkog stanja. Molimo i nadalje naše sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mjera, naročito održavanja distance i nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Svim našim zbrinutim građanima želimo uspješan oporavak.

Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog
načelnik, Stipe Bučar

COVID 19 – broj oboljelih sa područja grada Jastrebarskog i prigradskih naselja

2021. godina

Siječanj – 136
Veljača – 105
Ožujak – 166
Travanj - 404

Ukupno = 811

26.4.2021. Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje grada Jastrebarskog

Zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije, Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio je, u suradnji sa nadležnim epidemiologom i liječnicom školske medicine te ravnateljicama osnovne i srednje škole, putem e-sjednice održane danas, Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje grada Jastrebarskog.

Ovom Odlukom, od utorka 27. travnja 2021. godine pa do 9. svibnja 2021. godine, nastava za učenike razredne i predmetne nastave u Osnovnoj školi "Ljubo Babić" Jastrebarsko, kao i u Srednjoj školi Jastrebarsko, odvijat će se na daljinu (online), osim završnih razreda (maturanata).

Pozivaju se učenici da prate informacije objavljene na internet stranicama škola te da se pridržavaju epidemioloških mjera s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

„Ovim putem i nadalje molim naše sugrađane na odgovorno i savjesno ponašanje jer samo tako možemo popraviti lošu epidemiološku sliku u našem gradu“, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar.

16.4.2021. Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog

Od ponedjeljka 19. travnja do petka 23. travnja 2021. godine nastava u Osnovnoj školi „Ljubo Babić“ i Srednjoj školi Jastrebarsko odvijat će se na sljedeći način: učenici od 1. do 8. razreda, kao i učenici završnih razreda srednje škole nastavu će pohađati uživo, po modelu A, dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. Pozivaju se učenici da prate informacije objavljene na internet stranicama škola te da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Također, od 12. travnja na snazi su nužne epidemiološke mjere za Zagrebačku županiju, o čemu više možete saznati ovdje.

Nadalje,  u ponedjeljak 19. travnja na jaskanskom sajmištu, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, biti će organizirana prodaja poljoprivrednih proizvoda proizvođača sa područja Grada Jastrebarskog, kao i prodaja sadnica, presadnica i cvijeća. Mole se prodavači i kupci da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Od srijede 21. travnja, proizvođači presadnica i cvijeća svoje će proizvode moći prodavati na glavnom gradskom trgu u Jastrebarskom,  u ograđenim prostorima na otvorenom po principu „Zelene tržnice“. Također, s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, potrebno je strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, obavezna uporaba dezinfekcijskih sredstava, kao i nošenje zaštitne maske na licu.

S obzirom na epidemiološku situaciju, Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog i dalje poziva sve građani na odgovorno ponašanje. Prema naputku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske provodit će se pojačani nadzor nad pridržavanjem propisanih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.  Pozivamo sugrađane na odgovorno ponašanje, a svim našim zbrinutim građanima želimo uspješan oporavak.

Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog

9.4.2021. Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog

Zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije, Župan Zagrebačke županije donio je Odluku o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija. Nastava će se tako, od 12. do 16 travnja, organizirati na način da će učenici osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda te završni razredi srednjih škola pohađati nastavu uživo (model A), dok učenici petog do osmog razreda osnovnih škola te učenici ostalih razreda srednjih škola pohađat će nastavu na daljinu (model C). Praktična nastava i vježbe u srednjoškolskim ustanovama odvijat će se uživo (model A).

Pozivaju se učenici da prate informacije objavljene na internet stranicama škola te da se pridržavaju epidemioloških mjera s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Nadalje, s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, kako na području cijele RH, pa tako i na području našeg grada, pozivaju se građani na odgovorno ponašanje. Prema naputku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske provodit će se pojačani nadzor nad pridržavanjem propisanih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.

Svim našim zbrinutim građanima želimo uspješan oporavak.

Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog

29.3.2021. Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje grada Jastrebarskog

Zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije, Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio je, u suradnji sa nadležnim epidemiologom i lječnicom školske medicine te ravnateljicama osnovne i srednje škole, putem e-sjednice održane danas, Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje grada Jastrebarskog.

Ovom Odlukom, od utorka 30. ožujka 2021. godine pa do 11. travnja 2021. godine, nastava u Osnovnoj školi "Ljubo Babić" Jastrebarsko, kao i u Srednjoj školi Jastrebarsko, odvijat će se na daljinu (online).

Pozivaju se učenici da prate informacije objavljene na internet stranicama škola te da se pridržavaju epidemioloških mjera s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

 

22.3.2021. Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarsko

"S obzirom na javnu dužnost, Grad Jastrebarsko ovim putem čini iznimku vezano uz komunikaciju identiteta osobe koja je zaražena koronavirusom te obavještava građane kako je gradonačelnik, Zvonimir Novosel, od danas na kućnom liječenju. Odmah po pojavi prvih simptoma u petak rano ujutro gradonačelnik Novosel nije otišao na posao, već samoinicijativno u samoizolaciju te zatražio testiranje, koje je obavljeno danas ujutro. Uz Gradonačelnika pozitivna je i njegova supruga, a oboje se osjećaju dobro. Obitelj Novosel u kontaktu je s nadležnim epidemiologom. 

Gradonačelniku i svim oboljelim sugrađanima želimo brz oporavak."

Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog

16.03.2021. Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog

„Prema podacima epidemiološke službe broj oboljelih na području Grada Jastrebarskog u prva tri mjeseca ove godine manji je u odnosu na posljednja tri mjeseca prošle godine. Bez obzira na bolju epidemiološku sliku u našem gradu i dalje pozivamo sugrađane na odgovorno ponašanje u cilju vlastite sigurnosti, ali i daljnjeg poboljšanja epidemiološkog stanja. Svim našim zbrinutim građanima želimo uspješan oporavak.

COVID 19 – broj oboljelih sa područja grada Jastrebarskog i prigradskih naselja

2020. godina

Listopad - 152
Studeni – 269
Prosinac – 360
Ukupno = 781


2021. godina

Siječanj – 136
Veljača – 105
Ožujak – 51 (zaključno sa 15.3.)

Ukupno = 292

Sveukupno = 1073

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr