Emotivni transfer Milana Stunje

19.05.2022.

Emotivni transfer Milana Stunje

U Gradskoj galeriji jaskanskog muzeja uz brojne je posjetitelje otvorena izložba Milana Stunje, pod nazivom Emotivni transfer.

Stunja je već afirmirani slikar jaskanskog kraja s 15 samostalnih izložaba i preko 300 skupnih, a sudionik je i brojnih kolonija u zemlji i inozemstvu. Jaskanci ga dobro poznaju jer je u našem gradu izlagao nekoliko puta. U Gradskom muzeju Jastrebarsko ovo mu je druga izložba, ovoga puta s temom krajolika našeg prigorskog predjela kojeg je Milan Stunja stvarao nekoliko posljednjih godina.

"Umjetnikova opčaranost prirodom i njenim ljepotama traje od samih početaka njegova stvaralačkog rada. U tim se motivima možda i ponajbolje sagledava umjetnikov put i promjene u izričaju, budući da u slikanje stvarnih i nestvarnih krajolika, kako i sam priznaje, unosi najviše od svoga bića i kroz desetljeća sazrijeva u osobnom i likovnom smislu", rekla je prilikom otvaranja izložbe kustosica jaskanskog muzeja Jelena Škrabe.

Stunja se slikanjem počeo baviti 1979., a 1986 učlanjuje se u Likovno društvo Bundek u Zagrebu. Od tada je intenzivno radio uz akademskog slikara Željka Uremovića, a u likovnoj školi "Rokov perivoj" završio je tri semestra tečaja slikanja kod profesorice Vjere Lalin.   
Sinoćnju izložbu u Gradskom muzeju simbolično su otvorila dvojica umjetnika, Branimir Požgajec (Drugi način), vokalist, flautist i pjesnik koji je biranim riječima govorio o slikarstvu Milana Stunje, i slikar, ali također i glazbenik Zlatko Tušek koji je zajedno sa Stunjom sudjelovao na brojnim humanitarnim likovnom kolonijama.

Ova dvojica starih zagrebačkih rokera stvorila je sjajnu atmosferu kod publike koja je zajedno s njima i zapjevala.

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr