Početkom 2023. godine kreće nova virtualna liga „Tilčekov put“

30.11.2022.

Početkom 2023. godine kreće nova virtualna liga „Tilčekov put“

U organizaciji Sportskog kluba Tilček Team, nakon premijernog izdanja lige u 2021. godini i odmora u 2022., u 2023. godini ponovno kreće šestotjedna virtualna liga „Tilčekov put“. Prvo kolo kreće 20. siječnja, a posljednje šesto kolo završava 26. veljače sljedeće godine.

Ako se ukratko prisjetimo, u prvom izdanju lige preko 270 natjecatelja je zajedno „obišlo svijet“ jer je tada napravljeno ukupno preko 41 tisuću kilometara (op. opseg Zemlje je 40.075 km).

U ligi postoje tri kategorije u kojima možete aktivno sudjelovati, a to su Trčanje/Hodanje, MTB/Bicikl i Trail/Planinarenje. Aktivnosti se zbrajaju samo u danima od petka do nedjelje, a organizator preporučuje da imate otvoren račun na Stravi ili sličnom sustavu za praćenje aktivnosti (zbog provjeravanja rezultata). Sve vrijednosti odnosno duljine i visine se tada dijele sa brojem 480, što je „Tilčekov put“, o kojem možete više pročitati na web stranici www.tilcekovput.eu.

Startnina (kotizacija) iznosi za svih šest kola 113,02 kn (15,00€) odnosno po jednostavnom izračunu svako kolo iznosi 18,84 kn (2,50€). Svi prijavljeni s uplaćenom kotizacijom će na kaju lige primiti i finišersku unikatnu medalju „Tilčekov put“.

Prijave i uplate primaju se za cijelu ligu (svih šest kola) najkasnije do 17. siječnja 2023. godine preko web stranice organizatora.

Timsko natjecanje ostaje isto kao u prvom izdanju. I dalje se računa prosjek svih natjecatelja u timu, a za kreiranje tima morate imate najmanje pet članova.    

Najpoznatiji magarac „Tilček“ će vjerujemo se ponovno spominjati u svim dijelovima Republike Hrvatske ali i u susjednim državama. A članovi Sportskog kluba Tilček Team će kao što je i najavljeno već prije dvije godine, višak uplaćenih sredstava usmjeriti u redovito funkcioniranje kluba i u fond za izgradnju spomenika Tilčeku na Japetiću. U dogledno vrijeme ćemo vjerujemo tako imati „pravu“ uspomenu na Tilčeka na našem najvišem jaskanskom „brdu“.

Više na www.tilcekovput.eu.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr