Punih 24 sata trčalo se Japetićem

30.08.2023.

Punih 24 sata trčalo se Japetićem

Drugu godinu zaredom organizatori iz Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme okupili su gotovo stotinjak natjecatelja kako bi upoznali i promovirali Japetić putem zanimljivog, uzbudljivog i originalnog događanja 24h JAPETIĆA kod Planinarskog doma Žitnica.

Utrka je bila namijenjena svima onima koji žele testirati svoje fizičke mogućnosti, ali i koji žele avanturu i dobru zabavu.  

Cilj ovog događanja je promocija i upoznavanje planinara, sportaša i ostalih zaljubljenika u prirodu sa svim planinarskim stazama koje vode na Japetić te do samog Planinarskog doma Žitnica. Ovaj interesantan koncept događanja omogućio je svima da u umjerenom tempu kretanja prođu svih 6 zadanih staza u 24 sata događanja.

Želja organizatora je bila prvenstveno dobra zabava i uživanje u ljepotama Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje i uz to za trud najboljih bile su osigurane i nagrade.

U ovom natjecanju mogu sudjelovati svi zainteresirani, te su mogli odlučiti popeti se samo jednom ili krenuti u natjecanje prvo sa samim sobom ali i s ostalim zaljubljenicima u Japetić.

Na samom startu vrlo tople subote ujutro okupio se je iznenađujuće velik broj natjecatelja koji su krenuli nizati kilometre i uspone. Kao i prošle godine  nakon 24 sata trajanja događanja, u nedjelju ujutro pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji su bili isti. 

Najbolji muški, a i sveukupno najbolji natjecatelj bio je Mario Čeliković, ispred Hrvoja Vlašića i Kristijana Dolenca, dok je kod žena ponovno najbolja bila Danijela Horvat, ispred Jasne Plemeniti i Suzane Bokulić.

Ovogodišnji najmlađi i najstariji natjecatelji ponovno su bili Matea Matić (2014. godište) i Mladen Živčić (1954. godište). Ukupno svi su se natjecatelji spustili i popeli 436 puta, pritom su napravili gotovo 3,925 kilometara i savladali 209,824 metar visinske razlike. Ovo događanje se kao i prošle godine pokazalo kao idealno za sve one koji vole boraviti i družiti se u prirodi te doživjeti jedinstveno iskustvo natjecanja koje kreirate sami za sebe, osluškujući vlastito tijelo i duh, družeći se sa svojima istomišljenicima i uživati u lijepo provedenom danu i noći.

Zajedničko mišljenje svih okupljenih je da jedva čekaju sljedeću godinu i ponavljanje ovog događanja. 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr