Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog

06.07.2021.

Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog u proteklih mjesec dana izvršena su četiri osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca vatrogasnih postrojbi s područja grada Jastrebarskog.

Osposobljavanje za zvanje Vatrogasac održano je u Petrovini, za zvanje Vatrogasac 1. klase održano je u Plešivici i Volavju, dok je usavršavanje za specijalnost za spašavanje pri tehničkim intervencijama održano u Jastrebarskom. Nakon odslušanih preko 120 sati predavanja i praktičnih vježbi polaznici su pristupili završnim ispitima pred ovlaštenim predavačima VZG Jastrebarskog. Više od 100 vatrogasaca tako je steklo nova zvanja, što će svakako doprinjeti boljoj, učinkovitijoj i operativnijoj spremnosti vatrogasnih postrojbi u narednom razdoblju.

Predsjednik Povjerenstva za osposobljavanje VZG Jastrebarskog, Ivica Sikra, izrazio je zadovoljstvo kako kod kandidata koji su pokazali zainteresiranost, bili redoviti na predavanjima i vježbama i koji su na ispitima pokazali i zavidno znanje, tako i predavača koji su odradili na visokoj razini osposobljavanja.

Zapovjednik VZG Jastrebarskog, Vedran Boričević, koji je ujedno i odgovorna osoba za provedbu i organizaciju zaštite od požara i drugih nesreća na području grada Jastrebarskog pohvalio je sve kandidate koji su stekli dodatna znanja i vještine, a koje će im svakako doprinjeti u daljnjem radu u svojim vatrogasnim postrojbama. Istaknuo je i da su stečena zvanja svakako benefit grada Jastrebarskog i svih stanovnika u pogledu njihove sigurnosti u slučaju potrebe.

Izvor: VZGJ

© 2021. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr