Zajedno gradimo temelje za budućnost!

11.11.2022.

Zajedno gradimo temelje za budućnost!

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća svečano je proslavljen 773. rođendan grada Jastrebarskog. Bila je to prilika za čestitke nagrađenima, svima onima koji su svojim djelovanjem zaslužni za to što je Jaska danas lijepo i ugodno mjesto za život.

U ime nagrađenih, dobitnika Nagrade za životno djelo Franje Stojkovića, Nike Markulin koja je zaslužila priznanje gradonačelnika te dobitnika Nagrada Grada, Šahovskog kluba Jastrebarsko, Udruženja obrtnika i ogranka Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, svima je zahvalio Zlatko Lončarić. Predsjednik Šahovskog kluba iskoristio je ovu priliku da čestita i svim sportašima koji su zaslužni za to što je Jastrebarsko osvojilo prestižan naslov Europskog grada sporta za 2023. godinu.

Upravo je tema sporta i obilježila svečanu sjednicu na kojoj se moglo čuti više o samom priznanju koje je posvećeno svim sportašima i sportskim djelatnicima. „Malen grad koji njeguje europske sportske vrijednosti – jačanje društvene uloge sporta, promicanje zdravlja i zdravog načina života, ali i poticanje volonterizma i razvoj ljudskih potencijala u sportu.“, stoji u obrazloženju oluke o dodjeli priznanja udruženja ACES Europe.

U svom je govoru gradonačelnik Zvonimir Novosel zahvalio svima koji doprinose razvoju Jastrebarskog. „Grad je velika obitelj, izazovna za financiranje, ali vrijedi svake uložene kune. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju otvorio je nove prilike, ali i nove obaveze. U izazovnim vremenima nastojimo što je više moguće olakšati našim građanima, ali svi smo svjesni kako u tome ne možemo biti u potpunosti uspješni, osobito bez podrške s državne razine. Stoga pozivam sve kolegice i kolege gradonačelnike da zajedno pokušamo graditi bolju Hrvatsku, odavde, iz naših općina i gradova i pokažemo da Hrvatska može biti uspješnija!“, istaknuo je.

Nagrađenima je čestitao i predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić, naglasivši: „Svi mi se zapravo slučajno nazivamo Jaskancima. Ako uzmemo da je rođenje u neku ruku apsolutna slučajnost, to znači da smo mogli biti rođeni bilo gdje drugdje, ali ne ovdje. Ta slučajnost mogla nas je staviti na bilo koje mjesto nama poznate karte, a samim time neko drugo mjesto zvali bismo domom. Zašto je ovo važno? Zato što osim te slučajnosti, koja je izvan naše moći, postoji i namjera. Kada smo već ovdje i kada već Jasku zovemo kako je zovemo, onda neka nam bude namjera učiniti je najljepšim mogućim mjestom za život.

Jaskancima su Dan grada čestitali i načelnica prijateljske Općine Vela Luka Katarina Gugić, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović te zastupnik u Hrvatskom saboru Siniša Hajdaš Dončić. Svi su se osvrnuli na brojne projekte koji se u Jastrebarskom provode, zaključivši kako i malen grad može biti uspješan i velik, uz puno truda i rada te uz ono najvažnije, vrijedne ljude.

 

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr